Programma-interface

Het hoofdvenster van het programma

Bewaking

• Rapporten. Bekijk gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan tijdens het gebruik van de applicatie, individuele componenten en taken.
  • Back-up. Bekijk een lijst van opgeslagen kopieën van geïnfecteerde bestanden die het programma heeft verwijderd.
  • Technologieën voor detectie van dreigingen. Bekijk informatie over technologieën voor detectie van dreigingen en het aantal bedreigingen dat door deze technologieën is gedetecteerd.
  • Kaspersky Security Network. Status van de verbinding tussen Kaspersky Endpoint Security en Kaspersky Security Network, en globale KSN-statistieken. Kaspersky Security Network (KSN) is een infrastructuur van cloudservices die toegang biedt tot de online Knowledge Base van Kaspersky. Deze Knowledge Base bevat informatie over de reputatie van bestanden, webbronnen en software. Het gebruik van gegevens uit Kaspersky Security Network zorgt niet alleen voor een snellere respons door Kaspersky Endpoint Security bij nieuwe dreigingen maar verbetert ook de prestaties van bepaalde beschermingsonderdelen en verlaagt de kans op false positives. Als u deelneemt aan Kaspersky Security Network, ontvangt Kaspersky Endpoint Security van de KSN-services informatie over de categorie en reputatie van gescande bestanden, alsook informatie over de reputatie van gescande webadressen.
  • Bewaking van programma-activiteit. Bekijk informatie over de werking van geïnstalleerde applicaties. Systeembewaking houdt de bestands-, register- en besturingssysteemgebeurtenissen voor een programma.
  • Netwerkmonitor.Bekijk informatie over de netwerkactiviteit van de computer in realtime.
  • Versleutelingsmonitor. Bewaakt het encryptie- of decryptieproces van de schijf in realtime. Versleutelingsmonitor is beschikbaar als het onderdeel Kaspersky Disk Encryption of BitLocker-stationsversleuteling is geïnstalleerd.

Beveiliging

Bedrijfsstatus van geïnstalleerde componenten. U kunt ook onderdelen configureren of rapporten bekijken.

Updaten

Updatetaken van Kaspersky Endpoint Security beheren. U kunt antivirusdatabases en programmamodules bijwerken en de laatste update terugdraaien. Een beheerder kan het gedeelte verbergen voor de gebruiker of het taakbeheer beperken.

Taken

Scantaken van Kaspersky Endpoint Security beheren. U kunt een Malwarescan en een applicatie-integriteitscontrole uitvoeren. Een beheerder kan taken verbergen voor een gebruiker of het beheer van taken beperken.

Licentie

Licentiebeheer van het programma. U kunt een licentie kopen, het programma activeren of een abonnement verlengen. U kunt ook informatie over de huidige licentie bekijken.

icon_settings

Programma-instellingen configureren Een beheerder kan wijzigingen in instellingen in Kaspersky Security Center verbieden.

icon_support

Informatie over het programma: huidige versie van Kaspersky Endpoint Security, releasedatum van de database, sleutel en andere informatie. U kunt ook naar de informatiebronnen van Kaspersky gaan voor nuttige informatie, aanbevelingen en antwoorden op veelgestelde vragen over de aankoop, installatie en het gebruik van het programma.

Berichten met informatie over beschikbare updates en aanvraag voor toegang tot geëncrypte bestanden en apparaten.

In deze Help-sectie

Programmapictogram in het systeemvak van de taakbalk

Vereenvoudigde programma-interface

De weergave van de programma-interface configureren